ΕμπνεύσειςΠαραμαχάμσα Σατυανάντα: Γεννήθηκε στην Αλμόρα, στο Ούτταρ Πραντές, το 1923. Το 1943 συνάντησε το Σουάμι Σιβανάντα στο Ρισικές και μυήθηκε στην Ντασνάμι Σαννυάσα. Το 1955 άφησε το Άσραμ του Γκούρου του για να ζήσει ως περιπλανώμενος επαίτης και μετά ίδρυσε την Διεθνή Αδελφότητα της Γιόγκα το1963 και τη Σχολή Γιόγκα του Μπιχάρ το 1964.Περιόδευσε σε όλο τον κόσμο και έγραψε 80 βιβλία.

Το 1987 ίδρυσε το Σιβανάντα Μαθ ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα και το ίδρυμα Γιόγκικων ερευνών.Το 1988 απαρνήθηκε την μέχρι τότε αποστολή του, υιοθέτησε τη Κσέτρα Σαννυάσα και τώρα ζει ως Παραμχάμσα Σαννυάσιν.

Πααμαχάμσα Νιραντζανανάντα: Ο Σουάμι Νιράντζαν γεννήθηκε στη Ρατζναντγκάον, στο Μάντυα Πραντές το 1960. Σε ηλικία 4 ετών μπήκε στη Σχολή Γιόγκα του Μπιχάρ και μυήθηκε στη Ντασνάμι Σαννυάσα στην ηλικία των 10 ετών. Από το 1971 και για τα επόμενα 11 χρόνια ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο. Το 1983 του ζητήθηκε να επιστρέψει στην Ινδία όπου διορίστικε Πρόεδρος της Σχολής Γιόγκα του Μπιχάρ.

Το 1990 μυήθηκε ως Παραμαχάμσα και το 1993 χρίστικε διάδοχος του Σουάμι Σατυανάντα. Κάτω από την καθοδήγηση του ιδρύθηκε το Μπιχάρ Γιόγκα Μπαράτι το 1994. Εχει συγγράψει πάνω από 20 βιβλία και διευθύνει εθνικά και παγκόσμια προγράμματα.

Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι: Μεγάλωσε και σπούδασε στην Αυστραλία. Το 1975 ακολουθώντας την πνευματική της αναζήτηση, ταξίδεψε στην Ινδία όπου συνάντησε τον Δάσκαλο της, τον Παραμαχάμσα Σατυανάντα. Το 1984 δημιούργησε το Σατυανάντασραμ, σωματείο μη κερδοσκοπικό, αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και διεθνώς για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που παρέχει, αλλά και για το φιλανθρωπικό του έργο.

Παράλληλα με το έργο της στην Ελλάδα ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο καθοδηγώντας προγράμματα σχετικά με τη συμβολή της γιόγκα σε κάθε τομέα της ζωής που απασχολεί τον σύγχρονο άνθρωπο. Της έχει αναγνωριστεί ο τίτλος της «Ειδήμονος στη Γιόγκα». Είναι ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Αδελφότητας Γιόγκα και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Σατυανάντα Γιόγκα στην Αγγλία. Είναι επίσημος εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Μπιχάρ Γιόγκα Μπαράτι (Ινδία) και σύμβουλος πολλών οργανώσεων. Στη Σουάμιτζι οι άνθρωποι βρίσκουν βαθιά κατανόηση, καλοσύνη και έμπνευση. Τα λόγια της δίνουν δύναμη και θετική κατεύθυνση σε όποιον αναζητά τον αληθινό εαυτό που κρύβεται μέσα του.