Τα Νέα μας17/07/2014


ΑΠΟΔΟΧΗ


ΑΠΟΔΟΧΉ

Όλοι θέλουμε το καλύτερο για τον εαυτό μας, ζητάμε την τελειότητα σε κάθε τομέα της  ζωής, στις σχέσεις μας, στην οικογένειά μας, στην εργασία. Αυτό προέρχεται από μια βαθύτερη ανάγκη του ανθρώπου για αναγνώριση της σημαντικότητας του.
Η επιδοκιμασία και ο έπαινος μας κάνει να αισθανόμαστε καλά.
Αυξάνετε η αυτοεκτίμησή μας, θεωρούμε τον εαυτό μας πετυχημένο. 

Η αποδοχή είναι βιταμίνη.

Όλοι μας λαχταράμε να μας αποδεχτούν για αυτό που είμαστε.
Θέλουμε κάποιον να ανοίξουμε την καρδιά μας, να χαλαρώσουμε… να είμαστε ο εαυτός μας. Δώστε στον άλλον το δικαίωμα να είναι ο εαυτός του. Κανείς δεν έχει την δύναμη να αναμορφώσει κάποιον.
Αν όμως τον αγαπήσει όπως είναι του δίνει την δύναμη να αλλάξει τον εαυτό του.
Η συναισθηματική αποδοχή δεν υποβιβάζει τα ιδανικά κάποιου.
Αφορά το τι αισθάνεσαι για κάποιον, όχι τι πιστεύεις για αυτόν.
Αποτελεί την επιβεβαίωση του άλλου ως προσώπου.
Είναι η αναγνώριση ότι ο άλλος βασικά και θεμελιακά, είναι κάποιος που μπορείτε να εγκρίνετε. Έχει να  κάνει με το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένος, κι όχι με το τι κάνει ή δεν κάνει.
Ο καθένας χρειάζεται αυτό το αίσθημα αποδοχής.
Όλοι διψάμε για επιδοκιμασία.
Όλοι διψάμε για εκτίμηση.
Εκτιμώ σημαίνει υπολογίζω και αναγνωρίζω την αξία σου.
Αυτοαποδοχή 

Αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου στο σύνολό του ολοκληρωτικά και βαθιά, αυτό σημαίνει ότι στο δρόμο της ζωής σου δεν έμαθες να το κάνεις. Μπορείς να το μάθεις. Ξεκίνα να είσαι ευγενικός με τον εαυτό σου τώρα. Αποδέξου όλα όσα δημιούργησες για τον εαυτό σου.
Αποδέξου τον εαυτό σου όπως είναι αυτή τη στιγμή. Να τον εμπιστευτείς, να τον στηρίξεις και να τον αγαπήσεις για αυτό που είναι σήμερα, γιατί αυτό που είναι οφείλετε στις δικές σου επιλογές του χτες. Έχεις μοχθήσει για να φτάσεις στο σημείο που βρίσκεσαι
και τώρα απορρίπτεις το δημιούργημά σου; Μπορείς να νιώσεις την αγάπη στο χώρο της καρδιάς όταν ο νους σου γαληνεύει και κατέβει να κατοικήσει στην καρδιά σου. Η γαλήνη θα έρθει αυθόρμητα σαν φυσικό επακόλουθο με γνήσια αποδοχή και στη συνέχεια με μη
προσκόλληση στην ασήμαντη καθημερινότητα. Αποδοχή σημαίνει και ορθή κατανόηση δηλαδή ανώτερη επίγνωση και σοφία. Αποδέξου το σώμα σου, το βάρος, το ύψος, την εμφάνισή σου. Αποδέξου τα συναισθήματά σου, τις εμπειρίες σου, το παρελθόν σου, το υπάρχον παρόν και σχεδίασε το μέλλον. Αποδέξου την Θεία και μεγαλοπρεπή κληρονομιά σου. Αποδέξου ότι αξίζεις το καλύτερο. Αποδέξου τη μεταμόρφωση, αποδέξου το θαύμα. Αγάπησε αυτό που είσαι, την μοναδικότητά σου. Μπορείς να είσαι πολύτιμος σε σένα και
στους άλλους. Αυτό θα σε γεμίσει χαρά και ελπίδα. Η ζωή είναι εδώ
για σένα, απόλαυσέ την.
 
«Ένας άνθρωπος μπορεί να νιώθει καλά μόνον όταν έχει αποδεχθεί ο ίδιος τον εαυτό του».
Copra.

Το δρόμο της εξέλιξης θα τον διαβείς αν αποδεχθείς το σημερινό σου σημείο ύπαρξης και ενεργοποιήσεις τις ικανότητές σου ώστε κάθε μέρα να πηγαίνεις όλο και πιο ψηλά. Είμαστε μοναδικά και ανεπανάληπτα της φύσης θαύματα. Να πιστεύεις, να αγαπάς, να σέβεσαι τον εαυτό σου για να σε αποδεχτούν οι άλλοι γύρω σου. Αυτοπεποίθηση έχει εκείνος που δεν διστάζει να δοκιμάζει ξανά και ξανά, έτσι μαθαίνει αποκτάει πείρα. Πείρα: είναι η γνώση που αποκτάς μέσα από την δράση κάνοντας άλλοτε σωστά και άλλοτε λάθος πράγματα. Όσοι δρουν δημιουργούν και σίγουρα κάνουν λάθη. Όσοι από φόβο μήπως δεν τα καταφέρουν μένουν κολλημένοι, γίνονται οι ίδιοι ένα λάθος. Σ’ όλο τον κόσμο δεν υπάρχει κανείς άλλος σαν εμένα. Γι’ αυτό, οτιδήποτε προέρχεται από μένα είναι αυθεντικά δικό μου. Ο νους μου με όλες τις σκέψεις και τις ιδέες του, τα συναισθήματά μου, αγάπη, χαρά, προσμονή, απογοήτευση… Τα όνειρά μου, οι ελπίδες μου, οι φόβοι μου.Οι θρίαμβοι και οι επιτυχίες μου, αλλά και οι αποτυχίες και τα λάθη μου. Μπορώ να αγαπήσω τον εαυτό μου γιαυτό που είμαι.