Τα Νέα μας10/09/2013


ΠΕΡΙ ΦΙΛΙΑΣ ΛΟΓΟΣ


«Ήρθαν ντυμένοι φίλοι» αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας. Και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με την φτέρνα τους.» 
Οδ. Ελύτης 

Η φιλία δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια σύμπνοια σε πράγματα ανθρώπινα και θεϊκά. Την τρέφουν η στοργή και η προαίρεση. Αναρωτιέμαι αν οι θεοί πρόσφεραν τίποτε καλύτερο στον άνθρωπο, εκτός βέβαια από τη σοφία. Σίγουρα άλλοι άνθρωποι προτιμούν το χρήμα, την εξουσία ή τις τιμές. Οι επιλογές όμως αυτές είναι αβέβαιες και πρόσκαιρες, εξαρτώνται κυρίως από τα καπρίτσια της τύχης και λιγότερο από τη βούληση του ανθρώπου……
Κικέρων

Να χαράζεις τη φιλία στην πέτρα και κάθε τόσο να φρεσκάρεις το χάραγμα. Όμως την έχθρα  να την χαράζεις στον πάγο κι ύστερα να τον αφήνεις στον ήλιο.
Bράουν

Ο εχθρός που αποκαλύπτει τα λάθη του είναι πιο ωφέλιμος από τον φίλο που τα κρύβει.
Λεονάρντο  Ντα Βίντσι

Μη σε φοβίζουν οι αποχαιρετισμοί. Ο αποχαιρετισμός είναι απαραίτητος για να ξανανταμώσουμε.
Κι η αντάμωση μετά από μια στιγμή ή μια ζωή, είναι βέβαιη για αυτούς που είναι φίλοι.
Ρίτσαρντ Μπάχ

Οποιοσδήποτε μπορεί να εκφράσει την συμπάθεια του για τα βάσανα ενός φίλου, αλλά απαιτείτε  ένας πραγματικά έξοχος άνθρωπος για να εκφράσει τη συμπάθεια του για την επιτυχία ενός φίλου.
Όσκαρ Ουάιλντ

Από τους φίλους σου να θεωρείς ειλικρινείς όχι μόνον εκείνους που λυπούνται για τις συμφορές, αλλά και εκείνους που δεν φθονούν την ευτυχία σου.
Ισοκράτης

Πάντα πίστευα ότι το ύψιστο δικαίωμα, η ανακούφιση και η άνεση της φιλίας είναι ότι δεν χρειάζεται να εξηγήσει κανείς τίποτα.
Κάθριν Μάσφιλντ

Η πραγματική φιλία έρχεται όταν δυο άνθρωποι κάθονται μαζί σιωπηλοί χωρίς να αισθάνονται αμήχανοι.
Ντέιβ Τσέντρυ